OM Højskolen

Stensbæk Højskole

På Stensbæk Højskole har vi siden 2010 sat rammerne om kurser, ophold og aktiviteter, som alle tager udgangspunkt i et holistisk livssyn. Foruden vores spændende kurser er højskolen åben for alle gæster, her er plads til selvforkælelse og nærvær. Du kan booke dig ind med en enkelt eller flere overnatninger, nyde vores dejlige mad, behandlinger, naturen og roen.

I vores café, Skovcaféen, inviterer vi ind til en oplevelse for smagssanserne med skønne kager, god kaffe og teer, brunch og dagens frokost. Alt er økologisk, vegetarisk og tilberedt med omhu og kærlighed.

Stensbæk Højskole danner desuden ramme om vores retrætecenter, Stensbæk Retræte, som tilbyder rekreative ophold for mennesker ramt af stress, udbrændthed eller som har brug for at genfinde fundamentet efter en livskrise.

“Roen, stilheden, naturens lyde, stemningen, samværet, snakken og diskussionerne. Dejligt værelse, blomsterne, lysene…”

– Jesper Ravn

Højskolens Grundlag

Stensbæk Højskole er et fristed midt i noget af Danmarks skønneste natur. På højskolen arbejder vi ud fra et spirituelt og holistisk menneskesyn, i og med naturen. Holistisk betyder helhedsorienteret – dvs. den overbevisning, at krop, sind og ånd hænger sammen og ikke kan adskilles.

Højskolen arbejder med personlig udvikling, spirituel bevidsthed, sundhed, naturterapi, kreativet, bevægelse og livsglæde og er uafhængig af religiøse og politiske organisationer. Vi ønsker at oplyse, give indsigt og formidle de spirituelle redskaber og holistiske tilgange på en måde, hvor alle kan være med, og det er vores mission, at alle går styrket og næret herfra.

Vores kerneværdier

Haven og Maden

Friskhøstet fra Stensbæks have: Vi dyrker vores egne økologiske grøntsager, rige på vitaminer og mineraler.

Historien før Højskolen

Stensbæk Højskole står som et levende stykke danmarkshistorie anno 1939

Transport

Transporten til Stensbæk Højskole kan blive både pengebesparende og mere miljøansvarlig

Støtteforeningen

Læs mere om vores fællesskab af støttemedlemmer, vores bestyrelse og vedtægter