Haven & Maden

hvorfor spiller det en rolle?

På Stensbæk Højskole har en sund og bæredygtig tilgang til fødevarer høj prioritet. Højskolen er omgivet af en stor, dejlig have, og vi oplever stor glæde ved at dyrke egne krydderurter, grøntsager, frugter og bær – vi mærker, at der er stor meningsfuldhed i at følge afgrøderne fra jord til bord og altid servere de bedste råvarer for vores gæster.

Vi dyrker økologisk, tilstræber biodynamik, og det er vores vision på sigt at blive selvforsynende. Lad dine sanser vækkes via vores farverige have og smagfulde, vegetariske måltider!

”Personalet fik mig virkelig til at føle mig velkommen ved dens venlige væsen, opmærksomhed og praktisk fik tingene til at fungere omkring måltiderne. Dejligt varieret og mættende mad – velsmagende kødfri mad”

– Birgit

Haven

Der vil i år blive dyrket ca 700 m2 med grøntsager på friland, samt i to drivhuse på samlet ca. 25 m2., hvor samlet set vil vi dyrke ca. 30 forskellige grøntsager. Det er altsammen grøntsager som kan høstes umiddelbart inden de skal tilberedes. Dette giver en øget smagsoplevelse, så hvert velsmagende måltid på højskolen, kan nydes med velbehag. Det er med et bæredygtigt tankesæt i baghovedet, at vi kan dyrke vores egne grøntsager, da de hverken skal transporteres eller pakkes ind.


I haven er der lavet specielle steder og kroge, hvor der er forskellige stemninger, hvor man kan sidde alt efter humør og sindsstemning. Tanken er, at det skal være en terapihave, hvor man skal kunne fordybe sig med meditation, selvfordybelse eller blot kunne slappe af.

Haven 2

I Haven Dyrker Vi: 

Grøntsager:
Baby leaves
Bladbede
Bønner
Gulerødder
Hokkaido
Jordskokker
Kartofler
Løg
Radise
Romainesalat
Rucola
Rødbede
Spinat
Squash

Træer:
Figen
Æble

Krydderurter:
Citronmelisse
Citrontimian
Dild
Koriander
Oregano
Persille
Purløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Bær:
Blåbær
Brombær
Hindbær
Jordbær
Ribs
Solbær
Stikkelsbær

Maden

Maden på højskolen spiller en central rolle, da vi mener, at det, vi indtager, har stor indflydelse på vores velbefindende, både fysisk og psykisk.

Vi serverer velkrydrede og velsmagende vegetariske retter. Alt mad, der serveres på højskolen er økologisk eller biodynamisk. Maden er alsidig, og der er altid noget for alle.

Til måltiderne lægger vi stor vægt på, at alle sanser bliver vækket. Når menuen planlægges, tænker vi på, at der skal være alsidige farver og former repræsenteret. I køkkenet behandler vi råvarerne med kærlighed og omhu, og retterne anrettes smukt.

Mennesker og mad

Vores måltider er vegetariske, men vi kan – efter aftale – efterkomme veganske madønsker. Har du mælke- eller glutenallergi, tager vi gerne hensyn til det.

Ud over ovennævnte, beder vi dig oplyse ved tilmeldingen, om du har øvrige allergier. Så tager vi hensyn til det så godt, vi kan. Hvis du har meget specielle behov, som ikke direkte er knyttet til en allergisk reaktion, vil vi bede dig om selv at tage det med, du spiser. Der serveres ingen kød på højskolen.

Fødevareallergi? Læs mere her

Scroll Up